La convocatòria del tercer Congrés de Turisme de Catalunya consolida aquesta nova etapa de trobades periòdiques dels empresaris turístics i de tots els professionals i responsables polítics que es vinculen al nostre sector.

La convocatòria d’enguany ens retorna a Tarragona i concretament a una de les principals atraccions turístiques singulars de Catalunya: PortAventura que ens acull amb entusiasme i generositat.

En començar la reflexió sobre aquest tercer congrés al si de la Comissió de Turisme del Consell General de Cambres de Comerç, vàrem considerar que era especialment important fer una mirada introspectiva a les nostres empreses. EL Congrés de Tarragona de l´any 2000, va ser la reiniciació de les trobades congressuals del turisme, calia repassar-ho tot, posar-nos al dia i de la ma de l’amic Gaspar Espuña es va aconseguir fer una gran trobada i deixar negre sobre blanc, entre altres conclusions, que el sector turístic és una activitat transversal que afecta a gaire be tots els sectors d’activitat i que, a la vegada, tots els sectors d’activitat es veuen influïts per ell.

A Girona, durant el Congrés de 2004, es va parlar de l’entorn i del que incideix, sovint des de fora l’activitat turística: es va parlar de formació, del paisatge, del finançament municipal i com aportació més transcendent, la necessitat de reformular l’ens de promoció turística de Catalunya.

Enguany volem debatre i proposar sobre el que ha de donar futur a les nostres empreses i a l’activitat turística en general. La conjuntura que estem vivint ho fa especialment necessari i rellevant. Creiem que cal iniciar processos d’innnovació i d’internacionalització a les empreses del sector, cada una en la seva mesura; que cal guanyar en competitivitat per assegurar la capacitat d’inversió constant en millorar els seveis i la rendibilitat i que la posada en marxa de l’Agència Catalana de Turisme, requereix del debat i les propostes des del Congrés que va reclamar la seva posada en funcionament.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració d’empreses privades que ens han volgut donar suport econòmic, de la Diputació de Tarragona i del Departament d’Innovació, Universitats i Empreses, a qui vull mostrar públicament el nostre agraïment.

Crec sincerament que, pels tems proposats i pel perfil dels ponents, la cita a Tarragona, i en les jornades prèvies, és una cita inel·ludible per a les persones que tenen el turisme com a principal activitat i per a tots aquells que s’hi senten vinculats. Us esperem a tots al III Congrés de turisme de Catalunya, del 26 al 28 de novembre a PortAventura.

Organitzen:

Patrocinen: